Update 29 juli

 

VBR - VLAANDEREN

NIEUWSBRIEF

STRENGERE OPGELEGDE MAATREGELEN TEN GEVOLGE VAN HET CORONA VIRUS

29 juli 2020


Volgens de laatste berichtgevingen die wij ontvingen is het nog steeds toegestaan (met uitzondering van de provincie Antwerpen) om in een maximale groep van 50 personen in georganiseerd verband te fietsen met één verantwoordelijke.

Mondmaskerplicht kan door lokale besturen plaatselijk opgelegd worden, neem dus steeds een mondmasker mee! Leuven, Gent, Antwerpen, Knokke,… (deze lijst is zeker niet compleet) hebben reeds verplicht dat op drukke plaatsen (soms zelf de hele bebouwde kom), het verplicht is om een mondmasker te dragen, ook voor fietsers, wandelaars en joggers! Controleer dus bij voorkeur vooraf naar plaatselijke wetgeving.

Provincie Antwerpen:

  • Mondmasker: In de provincie Antwerpen is iedereen boven 12 jaar verplicht om een mondneusmasker te dragen op het publiek domein én op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd. Deze verplichting geldt niet tijdens het nuttigen van eten en drinken en in de private sfeer (thuis). 
    Opmerking: tot zover bekend zou deze wetgeving ook van toepassing zijn voor fietsers, wandelaars en joggers.
  • Individuele contactsporten worden verboden. Ploegsporten zijn verboden voor sporters boven de 18 jaar.
    Opmerking: na contact met de stad Antwerpen, zou ook wielertoerisme onder ploegsporten vallen. Het zou dus enkel toegelaten zijn om te fietsen met de eigen sociale bubbel. Het kabinet van de gouverneur Berx was niet bereikbaar om deze stelling te bevestigen
  • In de meest getroffen zone (stad Antwerpen, Zwijndrecht, Stabroek, Kapellen, Brasschaat, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Ranst, Boechout, Borsbeek, Mortsel, Hove, Lint, Kontich, Edegem, Aartselaar, Boom, Niel, Schelle en Hemiksem, Rumst) zijn ook alle evenementen verboden de komende vier weken.

Hou onze website www.vbr-vlaanderen.be zeker in het oog. Vanwege de gebrekkige communicatie van de overheden, zou het kunnen dat er nog aanpassingen zullen gebeuren aan deze update.

 

Met sportieve groeten en hou het veilig,

Wilfrid Herremans

Voorzitter VBR

www.vbr-vlaanderen.be
secretariaat@vbr-vlaanderen.be